A konferencián való részvételt a MÁOK OOB 43/TK/2019/MÁOK számon nyilvántartásba vette, és KIEMELT RENDEZVÉNY-ként 54 kredit ponttal ismeri el.

XXVII. 2019. június 6-7.

Balatonfüred, Hotel Füred Spa & Conference
  • 2019. JÚNIUS 6. CSÜTÖRTÖK
  • 08:30-
    Regisztráció (Kérjük, hozza magával nyomtatott vagy elektronikus QR kódját!)
  • 10:00-10:15
    Elnöki megnyitó
    Baromfi-egészségügyi társaság díj átadása
    Dr.Magyar Tibor
    Jubiláló állatorvos kollégák köszöntése
  • 10:05-10:30
    Köszöntő
    Dr.Bognár Lajos
  • 10:30-10:40
    Derzsy Díj átadása
    Dr.Palya Vilmos
  • 10:40-11:10
    Derzsy díjas előadása
  • 11:10-11:45
    Az antibiotikumok engedélyezésének és felhasználásának jogszabályi háttere
    Dr.Nemes-Terényi Melinda
  • 11:45-12:30
    Az antibiotikum felhasználás csökkentésének módjai
    Dr.Peter Mitsch
  • 12:30-14:00
    Ebéd
  • 14:00-14:20
    A hazai baktériumtörzsek rezisztencia mintázata
    Dr.Jánosi Szilárd
  • 14:20-14:45
    A hazai Mycoplasma fajok rezisztencia mintázata
    Dr. Gyuranecz Miklós
  • 14:45-15:15
    Az antibiotikum felhasználás csökkentésének lehetőségei a hazai gyakorlatban
    Dr.Sándor Gergely
  • 15:15-16:00
    Körültekintő antibiotikum-alkalmazás baromfinál
    Dr.Jerzsele Ákos
  • 16:00-16:30
    Kerekasztal beszélgetés az antibiotikumok felhasználásának csökkentéséről
  • 20:00-tól
    A Ceva-Phylaxia Zrt. gálavacsorája
  • 2019. JÚNIUS 7. PÉNTEK
  • 09:00 – 09:20
    Gumboroi betegség vírusának genetikai és patológiai sokszínűsége
    Megfigyelések újabb európai törzsek megjelenéséről
    Dr. Mató Tamás
  • 09:20-09:40
    Baromfihimlő alapú vektorvakcina klinikai vizsgálatainak összefoglalása
    Dr. Gyúró Zsuzsanna
  • 09:40-10:00
    Zúzógyomor-gyulladás súlyos formájának megfigyelése és kóroktani vizsgálata brojler csirkében
    Dr. Palya Vilmos
  • 10:00-10:30
    Kávészünet
  • 10:30-11:15
    Praxismenedzsment a baromfiágazatban
    Dr. Ózsvári László
  • 11:15-11:45
    Microbiome koncepció
    Dr. Kőrösi László
  • 11:45-12:00
    Salmonella és Campylobacter jelenlétének vizsgálata brojler csirkében a tenyésztés és a feldolgozás során
    Szima Réka
  • 12:00-12:15
    Elnöki zárszó
  • 12:15-től
    Ebéd